Επιστολή διαμαρτυρίας για τα πλυμμηρικά φαινόμενα στην πόλη

ΠΡΟΣ
α) τον Δήμαρχο Δ.Έδεσσας ,κ. Γιάνου
β) τον Αντιπεριφερειάρχη Ν.Πέλλας , κ. Τζαμτζή

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογός μας εκπροσωπεί τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Έδεσσας, τον κατεξοχήν μοχλό οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης της περιοχής μας.

Υπό αυτή την ιδιότητα αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για το τεράστιο πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει η πόλη μας κάθε φορά που υπάρχει έντονη βροχόπτωση .

Τα προβλήματα που παρουσιάζει το δίκτυο αποχέτευσης, είναι ήδη γνωστά σε εσάς, τόσο λόγω της παλαιότητάς του όσο και λόγω της κακής συντήρησής του.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως με τα τελευταία φαινόμενα υπέστησαν σοβαρές ζημιές επιχειρήσεις στην πόλη μας που σε συνδιασμό με το υποτονικό κλίμα της αγοράς και της ύφεσης που μαστίζει τη χώρα οι επιχειρήσεις θύματα αυτής της κατάστασης και σε μία χρονική συγκυρία που η οικονομική δυνατότητα όλων μας δεν μας επιτρέπει να επωμιστούμε αυτό το κόστος.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε να επιλυθεί οριστικά το χρόνιο αυτό ζήτημα και ευελπιστούμε:

  • Στην άμεση παρέμβαση του δήμου και της περιφέρειας ώστε να καθαριστούν σωστά τα φρεάτια .
  • Να μεγαλώσουν οι διατομές των κεντρικών αγωγών αποχέτευσης ώστε να μπορούν να διαχειριστούν μεγάλους και έντονους όγκους νερού .
  • Να δημιουργηθούν φρεάτια στους δρόμους κοντά στα ποτάμια ώστε να διοχετεύετε το πλεονάζων νερό εκεί .

 

Έδεσσα, 09-07-2022

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου
Αναστάσιος Μποζίνης