Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική δράση του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας με θέμα τις ηλεκτρονικές απάτες

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου, παρουσία τοπικών αρχών και φορέων ολοκληρώθηκε η δωρεάν ενημερωτική εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας με θέμα «Ηλεκτρονικές απάτες εις βάρος επιχειρήσεων και πολιτών» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου  σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Γεώργιος Καρασμάνης – Βουλευτής Πέλλας, Τζαμτζής Ιορδάνης – Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας, Δημήτρης Γιάννου – Δήμαρχος Έδεσσας, Πέτρος Περδικάτσης – Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, εκπρόσωποι του Επιμελητήριου Ν.Πέλλας .

Ομιλητές ήταν ο διοικητής και αξιωματικοί του τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στην διαχείριση υποθέσεων ηλεκτρονικού εγκλήματος και απατών .

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου αντανακλά το μέγεθος του προβλήματος και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καταναλωτές και πολίτες. Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών της Πόλης μας, σχετικά με τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι, για να εξαπατήσουν, καθώς και να αναλυθούν τρόποι προστασίας, απέναντι στις κυριότερες μορφές Απατών και κυρίως σε αυτές που συντελούνται μέσω διαδικτύου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα εξής:

  • Συμβατικές απάτες και συνηθέστερες μορφές τους
  • Ηλεκτρονικές/Διαδικτυακές Απάτες ή  Απάτες με Υπολογιστή
  • Απάτες με πιστωτικές κάρτες
  • Τηλεφωνικές απάτες
  • Απάτες με την χρήση κινητού τηλεφώνου
  • Απάτες με αγορές μέσω διαδικτύου
  • Συμβουλές για ασφαλείς οnline συναλλαγές και τρόπους αποφυγής απατεώνων

Επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης και κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του να απαντά σε ουσιαστικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ο Εμπορικός Σύλλογος Έδεσσας θα ήθελε να ευχαριστήσει την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας για την άριστη συνεργασία και το άψογο αποτέλεσμα. Τέλος να ευχαριστήσουμε τα μέλη του συλλόγου μας και τους πολίτες που στηρίζουν κάθε μας εγχείρημα, ενισχύουν το όραμά μας και μας ωθούν να εξελισσόμαστε διαρκώς προς όφελός τους .