Πρωτοποριακές ιδέες και συλλογικές διαδικασίες από τον εμπορικό κόσμο της Έδεσσας

Η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση που σαρώνει την Ευρώπη και τη χώρα μας αφορά το σύνολο της κοινωνίας και έχει δημιουργήσει συνθήκες έντονης ανασφάλειας σε όλους μας για τον επερχόμενο χειμώνα.

Στο παραπάνω πλαίσιο και αναζητώντας τη βέλτιστη λύση ο Εμπορικός Σύλλογος Έδεσσας κατέθεσε προς συζήτηση πρόταση για συνεχόμενο ωράριο λειτουργίας και κλείσιμο των καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες, που είναι και οι πλέον ενεργοβόρες για όλους μας. Μία ρηξικέλευθη πρόταση που ξεκίνησε από τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας με πλήρη συναίσθηση του ρόλου των εμπόρων και με αίσθηση ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Στόχος της πρότασης είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και ταυτόχρονα η διευκόλυνση και η καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

 

Με απόλυτο σεβασμό στην άποψη των επαγγελματιών και με γνώμονα τη γόνιμη συνεργασία και τον ανοιχτό διάλογο μεταξύ των μελών μας ο Εμπορικός Σύλλογος Έδεσσας διενήργησε έρευνα καταμέτρησης τάσεων και διαθέσεων των μελών επί του συγκεκριμένου θέματος. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πανελλαδικά εγχείρημα, που ο εμπορικός κόσμος της Έδεσσας το αγκάλιασε και κατέθεσε πολύτιμες απόψεις και ιδέες! Οι θερμές μας ευχαριστίες δεν είναι αρκετές για να εκφράσουν τα συναισθήματα ευγνωμοσύνης προς όλες και όλους που συμμετείχαν στην έρευνα, κατέθεσαν απόψεις και μας προέτρεψαν να συνεχίσουμε να συζητάμε και να ζητούμε τη γνώμη όλων των συναδέλφων.

Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν οριακό. Η ισχνή πλειοψηφία υπέρ της αλλαγής δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε αυτό το μεγάλο βήμα, αλλά η μεγάλη συμμετοχή μας επιβάλει να συνεχίσουμε να συζητάμε και να λαμβάνουμε υπόψη τη γνώμη όλων των μελών μας!